Studiebieb Meisje Pijlen Huiswerkbegeleiding

Komt het huiswerk van je kind weleens in het gedrang door sport-, muziekclubs of andere activiteiten? Vindt je kind het lastig om zijn huiswerk te plannen? Ziet hij op tegen het leren van een lijst met woordjes? Bij de huiswerkbegeleiding van Studiebieb leren we je kind een planning op te stellen en zo overzicht te krijgen over het werk dat hij moet maken. Daarnaast leert Studiebieb je kind zelfstandig te werken. Studiebieb geeft huiswerkbegeleiding aan kinderen uit  klas 1 tot en met 6 voortgezet onderwijs en aan leerlingen van het middelbaar beroeps onderwijs.

Basisschool

Als je kind op de basisschool zit, zal hij moeten wennen aan huiswerk. Samen met je kind kijken we naar de taken die hij heeft opgekregen en maken we een planning. Dan lezen we de instructie en vervolgens gaat je kind zelf aan de slag. Als hij een onderdeel af heeft, overhoren we hem en kan hij door naar een volgend vak.

Voortgezet onderwijs en Middelbaar Beroeps Onderwijs

Bij oudere kinderen is een meerdaagse planning van belang. Als je kind een goed overzicht heeft en weet hoe lang hij bezig is, geeft dat rust. We leggen uit waarom een planning belangrijk is en hoe je die maakt. Daarnaast besteden we in de huiswerkbegeleiding aandacht aan studievaardigheden. Hoe leer je het beste woordjes of wat is de beste manier om een tekst te lezen met vragen? Hoe kun je jezelf overhoren? Samen nemen we de geleerde stof door.

Doel

Het doel van huiswerkbegeleiding is je kind studievaardigheden bij te brengen en om het zelfstandig te leren werken. Met een goede planning en overzicht van zijn taken krijgen je kind én jij rust.

Ouder: 'Ik merk aan hem dat hij wel al veel geleerd heeft. Ik keek zijn huiswerk na, zag er prima uit!